DEN RØDE BALLONGEN FLYR IGJEN!

DEN RØDE BALLONGEN regnes nå som en av filmhistoriens store klassikere. Dessverre har filmen vært vanskelig å få sett de siste årene - og den har dermed vært en uoppdaget skatt for nye generasjoner. Gullpalmevinneren fra 1956 relanseres 15. mai 2009 i Norge av Arthaus sammen med regissør Albert Lamorisses andre kortfilm for barn DEN HVITE HESTEN. Sammen utgjør de et par av 1950-tallets vakrest fotograferte filmer: DEN RØDE BALLONGEN i slående farger. DEN HVITE HESTEN i nydelig sorthvitt.

DEN RØDE BALLONGEN handler om vennskapet mellom en liten gutt og en magisk ballong. Gutten løsner ballongen som har festet seg til en lyktestolpe. Til naboenes overraskelse følger ballongen gutten gjennom Paris’ gater. Men det gjør også de andre barna i nabolaget misunnelige.

ALBERT LAMORISSES BARNEBOK med samme navn er bokversjonen av filmen med fotografier fra femtiårenes Paris. Den er å få på norsk i ny oversettelse til bokmål ved Ragnar Hovland. I boken følger vi også lille Pascal og hans opplevelser med den magiske røde ballongen i den franske hovedstaden.

DEN RØDE BALLONGEN ble en enorm publikumssuksess på 1950-tallet Den vil glede voksne like mye som barn med sin humor og de utsøkte bildene fra gatelivet i Paris på 50-tallet. Det er tid for å unne seg en magisk stund på kino og la seg sjarmere av boken, som kan kjøpes på forlagets hjemmesider, i bokhandelen eller på kunstinstitusjoner som Henie Onstad Kunstsenter, Galleri F5, Trondheim Kunstmuseum og Bergen Kunstmuseum.

Tilbake til hjemmeside